Загальна оціночна вартість цих 84 ділянок (по 2 гектари кожна) на привабливій для забудовників території Горьківської сільради у Дніпропетровському районі сягає майже тридцяти трьох мільйонів гривень.
Виділяти собі землю для подальшого продажу чиновники почали ще у 2007 році через підставних громадян, які потім нібито дарували або продавали її. Реєструвалися ділянки на студентів дніпропетровських вузів, які надавали для цієї оборудки свої паспорти та ідентифікаційні коди. Усі необхідні документи готував і завіряв приватний нотаріус.
У злочинній схемі, окрім колишнього голови Дніпропетровської районної держадміністрації, були також задіяні начальник районного відділу регіональної філії «Центр Державного земельного кадастру» та заступник начальника районного відділу Держкомзему.
Трьох головних фігурантів затримано, триває слідство. Як повідомив сектор зв’язків з громадськістю Дніпропетровського МУ ГУМВС України в області, проти колишнього голови райдержадміністрації, який виділив земельні ділянки без заяв громадян, прокурор області порушив кримінальну справу. Згідно зі ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), зловмисникам загрожує позбавлення волі на строком від 7 до 12 років з позбавленнням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Дніпропетровська область.