Двоє гірників загинули та 18 доставлені до лікарні після аварії на шахті імені Скочинського у Донецьку. В понеділок тривали пошуки ще трьох шахтарів. 
На момент підготовки інформації до друку їхня доля була невідома. Як розповіли «Голосу України» в територіальному управлінні Держгірпромнагляду в Донецькій області, аварія сталася близько 19 години у неділю. На горизонті 1200 метрів під час проведення прохідницьких робіт стався викид вугільно-газової суміші без подальшого горіння. На момент викиду під землею перебували 252 гірники, із них 23 — на аварійній дільниці. Усі, крім п’ятьох, вийшли на поверхню самостійно.
Гірничорятувальники, які прибули за викликом (на знімку), дістали з-під завалу першого постраждалого через три години після аварії. Однак під час транспортування до лікарні гірник помер. Пізніше знайшли ще одного загиблого. У пошуках шахтарів, які залишаються під землею, задіяно десять відділень рятувальників: із заваленої виробки потрібно вийняти всю гірничу масу. Газова обстановка в шахті нормальна: на висхідному струмені вміст метану вранці в понеділок становив близько відсотка (вполовину менше за норму). Для ліквідації наслідків та розслідування причин аварії створено спеціальну комісію.
В обласній лікарні професійних захворювань, куди доставлені постраждалі шахтарі, вчора проводили обстеження пацієнтів. «За підсумками обстеження ми зможемо поставити діагноз і призначити медикаментозне лікування, — пояснила заступник головного лікаря Наталія Анікєєва. — Стан усіх гірників задовільний». Медики припускають, що шахтарі могли дістати отруєння рудничним газом.