Футбол. Ліга Європи. Кваліфікаційний раунд. Плей-оф. Перший матч. 20 серпня.
«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Гайдук» (Хорватія, Спліт). 2:1. Голи: Сушич, 47, Нікола Калинич, 50, Шахов, 88.
«Дніпро»: Бойко, Федецький (Матос, 70), Мазух, Дуглас, Стрінич, Ротань, Кравченко, Зозуля, Бруно Гама (Шахов, 59), Нікола Калинич, Селезньов (Бартулович, 78). Тренер — Мирон Маркевич.
«Гайдук»: Ловре Калинич, Вршаєвич, Малоча, Мілович, Мілич, Цакташ, Анджелкович (Мезга, 71), Сушич, Магліца (Мілевський, 77), Куассі, Готаль (Влашич, 46). Тренер — Ігор Тудор.
Рефері — Олексій Кулбаков (Білорусь).
Київ. НСК «Олімпійський». 10 320 глядачів.
Ця перемога далася «Дніпру» з величезною натугою. Хоча господарі поля мали з півдесятка моментів у першому таймі. Але творив дива і демонстрував зразки самовідданості воротар хорватів.
А після перерви дніпрянам і зовсім стало кепсько, бо вони пропустили на початку тайму. На щастя, гості вели в рахунку лише кілька хвилин. А потім Нікола Калинич (на знімку в центрі) забив своєму тезку Ловре Калиничу. До речі, дніпропетровський форвард, а також його товариші по команді Іван Стрінич і Младен Бартулович — вихованці «Гайдука». Пікантна ситуація, чи не правда? Але всі троє, як і личить справжнім професіоналам, билися за честь «Дніпра», не шкодуючи сил.
А вболівальники на НСК «Олімпійський» гаряче і напрочуд приязно вітали колишнього форварда київського «Динамо» і збірної України Артема Мілевського. Він тепер гравець «Гайдука». Дуже старався, був активний і загальної ігрової картини своєї нової команди не зіпсував.
Переможну крапку красивим ударом головою після флангової подачі поставив Євген Шахов, котрий напрочуд удало вийшов на заміну.
За тиждень матч у відповідь. У Спліті, можна не сумніватися, ми побачимо зовсім інший «Гайдук»: швидкий, агресивний, націлений на ворота суперника. От і мають гравці й тренери «Дніпра» серйозно підготуватися до цього складного іспиту. Складуть його успішно — честь їм і хвала.