Південно-Західна залізниця визнала претензії Антимонопольного комітету України справедливими і привела до обгрунтованого розміру комісійний, який стягувався за послуги з оформлення і повернення проїзних квитків від 20 січня цього року.
Прес-служба Антимонопольного комітету України поінформувала, що комісійний збір під час купівлі квитка зменшено з 12 до 10 гривень, а при поверненні невикористаного квитка — з 16 до 10 гривень. Нові тарифи вже почали діяти. Нагадаємо, такі рішення стали наслідком розслідування справи щодо встановлення Південно-Західною залізницею завищених рівнів рентабельності на ці види послуг — 44 і 70 відсотків. Наразі рентабельність послуги з оформлення квитка становить — 20 відсотків, а з повернення невикористаного квитка — 13.
За словами голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, оскільки вимогу його відомства задоволено, штрафні санкції на Південно-Західну залізницю не нараховуватимуть. Крім того, на розгляді у комітеті перебувають аналогічні справи щодо послуг Донецької, Львівської, Одеської, Південної і Придніпровської залізниць. І Олексій Костусєв має рацію, стверджуючи, що зниження комісійного збору заощадить людям десятки мільйонів гривень.