На Рівненщині вшанують героїв битви під Берестечком
Долучитися до заходів із вшанування пам’яті героїв битви під Берестечком 1651 року закликав мешканців області голова Рівненської ОДА Василь Берташ. «Цього дня на місці загибелі і масового поховання козаків і українських селян проявімо громадянську єдність і християнську мораль як шану подвигу наших славних предків: вклонімося святій землі Берестечка, помолімось за упокій душ полеглих, запалімо в храмі свічу пам’яті, доторкнімось до козацької слави та звитяги, до витоків нашої героїчної історії», — звернувся він до земляків.
За усталеною роками традицією, урочистості із вшанування героїв Берестецької битви, чий подвиг упродовж століть надихав нові покоління українців у боротьбі за незалежність, а тому навіки вписаний у книгу пам’яті нашого народу, відбудуться 6 червня на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району. Вони розпочнуться Божественною літургією та вселенською панахидою біля Свято-Георгіївського чоловічого монастиря за участю Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Після хресної ходи і покладання квітів до пам’ятника українським козакам та селянам, що на території заповідника, відбудеться народне віче.
Потому — літературно-мистецька композиція «Ідем сюди щоліта помолитись, козацьким поклонитися могилам», а на завершення — показові козацькі змагання. Впродовж дня у «Полі Берестецької битви» стоятиме почесна варта біля пам’ятника українським козакам та селянам. Гратиме військовий духовий оркестр. Дійство завершиться військовим салютом.