На Львівщині триває інтенсивна підготовка до опалювального сезону, всюди, де можливо, котельні переводять на альтернативне паливо, щоб у такий спосіб заощадити природний газ. 
За словами голови постійної депутатської комісії з питань енергетики Львівської обласної ради Тараса Федака, в області нині інтенсивно готують усі об’єкти до зимівлі в нових умовах. Наприклад, у прикордонному містечку Рава-Руська котельня працюватиме на твердому паливі. Альтернативно опалюватимуться відтепер і 22 школи у Старосамбірському районі, такі ж роботи ведуться і в інших закутках Львівщини.
Проте міста, які вже багато років втілюють програми з енергозбереження, нині опинились у тій само ситуації, як і міста, де такої роботи не проводили взагалі, або навіть у гіршій. Про це нашому кореспонденту розповів міський голова Жовкви Петро Вихопень. За його словами, минулоріч його місту вдалося на третину скоротити споживання газу, перевівши жовківську котельню частково на роботу з нетрадиційними видами палива, однак це — наслідок 10-річної роботи. У результаті і Жовкві, яка вже раніше скоротила споживання газу, і іншим містам, які такої роботи не проводили, ліміти зрізали на третину. А коштів на продовження робіт з енергозбереження Міністерство регіонального розвитку не дає, бо немає...