Печерський районний суд Києва відклав до 10 червня розгляд скарг народних депутатів Юрія Гримчака та Андрія Парубія («НУ—НС») на постанову слідчого про порушення проти них кримінальної справи у зв’язку з подіями в парламенті 27 квітня. Перед початком судового засідання народний депутат Геннадій Москаль, котрий виступає захисником Ю. Гримчака у суді, заявив, що не сподівається на об’єктивність розгляду цієї скарги Печерським районним судом. «Тільки далекі від правосуддя люди не розуміють, що Печерський суд є філіалом адміністрації Президента. Тому як там, на Банковій, скажуть, так тут, в суді, і вирішать», — зазначив він.
Під час судового засідання адвокати народних депутатів подали клопотання, в якому наполягали на відведенні голови суду Інни Отрош, котра розглядає цю скаргу. Парламентарії мотивували це тим, що у 2009 році, під час розгляду Верховною Радою питання про призначення І. Отрош суддею Печерського суду, вони не підтримали її кандидатуру, тому вважають, що суддя не може бути об’єктивною щодо них. Проте І. Отрош від розгляду справи не відмовилась. У зв’язку з цим народні депутати заявили, що звернулись до Верховного Суду з заявою про перенесення розгляду скарги з Печерського до будь-якого іншого суду. Враховуючи це, І. Отрош вирішила зробити перерву в розгляді скарги до 10 червня.
Водночас Г. Москаль зазначив, що депутати й надалі домагатимуться відсторонення судді І. Отрош від розгляду скарги. «Ми будемо звертатись до Апеляційного суду Києва, щоб він відвів її від ведення даної справи. Ми користуємося своїм конституційним правом, яке говорить, що кожен громадянин України може захищати себе всіма методами, дозволеними законами України», — сказав він. А Ю. Гримчак зазначив, що кримінальну справу проти нього було порушено без проведення у повному обсязі дослідчої перевірки. «Після 9 травня всі спроби зв’язатись зі слідчим управлінням ні до чого не привели, і ми так і не змогли зустрітися зі слідчим. Перший раз я його побачив, коли йшов забирати постанову про порушення кримінальної справи», — сказав він та додав, що на сьогодні слідством опитані тільки представники Партії регіонів, яких можна вважати зацікавленими особами, тоді як жоден представник інших політичних сил, навіть ті депутати, які стояли під час подій 27 квітня поруч з ним, не були опитані.
На знімку: народні депутати Юрій Гримчак (ліворуч) та Геннадій Москаль (праворуч). 
Фото Олександра КОСАРЄВА (УНІАН).