Парламентська Асамблея Ради Європи позитивно оцінює співробітництво між Президентом, Верховною Радою та урядом України. Про це заявила вчора на прес-конференції співдоповідачка Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Рената Вольвенд.
«Гадаю, той факт, що новообраний Президент, парламент і уряд зараз можуть працювати разом, пліч-о-пліч, дає вашій країні дуже хороші шанси», — відзначила пані Вольвенд і додала, що покладає великі надії на нову владу України.
Тим часом інша співдоповідачка, Майліс Репс, у свою чергу підкреслила, що міжнародні спостерігачі відзначають збільшення повідомлень про порушення в Україні прав на свободу зборів і свободу слова. «Якщо ці звинувачення правдиві, Рада Європи ніколи не змириться з цим», — сказала Майліс Репс. Крім того, Рената Вольвенд на запитання, як реагуватиме ПАРЄ у разі підтвердження повідомлень про порушення в Україні прав і свобод людини, відзначила, що «Європа нікого не карає». А Майліс Репс повідомила, що Моніторинговий комітет ПАРЄ ще раз відвідає Україну у вересні 2010 року, коли вивчатиме питання про становище національних меншостей в Україні, передає УНІАН.