Столичне начальство стверджує, що школярів годують настільки добре, наскільки вистачає коштів.
У цьому навчальному році учні забезпечені буфетною продукцією та гарячим харчуванням. Загалом 58 відсотків школярів харчуються за кошти батьків і 42 відсотки — за бюджетні кошти.
«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України гарячим харчуванням забезпечені всі учні 1—4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, — зазначає заступник голови столичної міськдержадміністрації Віталій Журавський. — Крім того, за ініціативою влади, з 1 вересня 2006 року запроваджено безкоштовні сніданки для учнів 5—11 класів із пільгових категорій дітей. Також усі учні 5—11 класів мають змогу безоплатно отримувати сік, молоко та борошняні вироби».
Він наголосив, що вартість усіх видів харчування встановлюється розпорядженнями районних у Києві державних адміністрацій. Ними ж, розпорядниками бюджетних коштів, проводиться тендерна закупівля продуктів харчування та надання послуг з організації харчування в навчальних закладах.
Головне управління освіти та науки КМДА щоквартально аналізує вартість обідів. Проте не секрет, що якість продуктів істотно погіршилась.
Про це, зокрема, газета розповіла в статті «У шкільному меню переважають дешеві каші і макарони» («Голос України» за 8.05.2010).
Заступник голови КМДА вихід бачить у створенні єдиного комунального підприємства, яке б централізовано займалось постачанням та виготовленням продуктів харчування. Для цього лише слід прийняти відповідне рішення Київради.