Закарпаття широко відзначатиме День Державного Прапора і 23-ю річницю Незалежності.
У всіх районах і містах області пройдуть урочисті заходи.
В Ужгороді відбудеться міжнародний фестиваль національних культур «Карпатський Вавилон», відкритий турнір «Карпатський ведмідь», у Мукачевому пройде парад вишиванок, а хлопцям і дівчатам, яким у День Незалежності виповнюється 16 років, урочисто вручать паспорт громадянина України. У Береговому серед найважливіших та актуальних заходів — акція «Подарунок захисникові Вітчизни», «Допоможемо пораненому бійцеві». У прикордонному Чопі — виставка малюнків «Україна — єдина країна».
Експозиція дитячих творчих робіт «Я — людина. Ми — родина. Дім наш — Україна», фотовиставка «Моя Україно!», майстер-клас з виготовлення українського віночка відбудуться у Виноградівському районі.
Літературно-музичні композиції «Україно, моя рідна країно...», «Люблю Україну, всім серцем люблю» плануються в Іршавському районі. А учнівські конференції «З Днем Незалежності, Україно!», виставка дитячих малюнків «З Україною в серці» — на Міжгірщині. Відкриття пам’ятних знаків Героям Майдану, години державності «Незалежність: генеза української історії», «Україна: шлях у майбутнє», «Місце України як європейської держави у світовій спільноті» відбудуться на Мукачівщині.
Цікавий веломарафон «Стежками опришків», виставки квітів «Тобі, Україно», «Найкращі квіти — найкращій Україні», «Нашій Україні, наче тій царівні, Господь уплітає у віночок цвіт» проведуть на Рахівщині.
Отже, як повідомляють у облдержадміністрації, все Закарпаття урочисто й піднесено відзначатиме ці великі державні свята.
Закарпатська область.