До Міжнародного дня захисту дітей в Луцьку на стадіоні «Авангард» із благословення предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського і всієї України Володимира відбувся І всеукраїнський фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст». Мета — зібрати кошти для підтримки знедолених дітей Волині. Організатор — Волинська єпархія УПЦ на чолі з її керуючим митрополитом Луцьким і Волинським Нифонтом.
Відкриваючи акцію, він сказав: «Головна мета фестивалю — утвердження Доброти і Милосердя, цих двох крил, на яких тримається людство. Прекрасно творити добро заради інших, не сподіваючись на подяку, без надії на славу...»
Після слів архіпастиря випустили в небо білих голубів студенти Волинської духовної семінарії. Хор її вихованців і розпочав концертну програму. Була вона на диво різноманітною. Поруч із церковними і світськими хорами, солістами аматорських колективів співали народні артисти України Василь Чепелюк, Павло Дворський, Ніна Матвієнко, народні артисти Білорусі Ядвіга Поплавська та Олександр Тихонович.
Значимість фестивалю підкреслили своєю присутністю народний депутат України Анатолій Горбатюк, голова Волинської ОДА Борис Клімчук, міський голова Луцька Богдан Шиба. Слів подяки заслуговує генеральний меценат «Благовісту» фірма «Домінанта» та її директор Леонід Джулінський. Згодом митрополит Нифонт оголосив, що під час фестивалю зібрано 160 тисяч гривень. З них 50 тисяч — на фестивалі, 64 тисячі — в храмах Волинської єпархії УПЦ, ще 46 тисяч передали таємні благодійники. Гроші будуть використанні на підтримку дітей, які потребують допомоги. Другий фестиваль «Волинський благовіст» відбудеться 2011 року.
На знімку: того дня влада світська і духовна були поруч (на передньому плані зліва направо митрополит Нифонт, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, народний депутат України Анатолій Горбатюк).
Фото Володимира Кривовича.