В Івано-Франківську, в рамках всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Схід—Захід», започаткованого народним артистом України, художнім керівником Донецького національного академічного театру опери та балету, президентом благодійного фонду «Творчий олімп» Вадимом Писарєвим та заслуженим діячем мистецтв України, художнім керівником Івано-Франківської облфілармонії Володимиром Павліковським, завершилися гастролі донецьких майстрів балету. Донеччани показали тут дві вистави — «Пер Гюнт та «Тисяча і одна ніч». Гастролі стали культурно-мистецькою подією для міста.
Під час перебування в Івано-Франківську Вадим Писарєв оголосив, що відкриває тут власну школу балету, бо побачив великий творчий потенціал. А після майстер-класу в інституті мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника він уже запросив на роботу до Донецького театру опери та балету одного талановитого хлопця. Балетна школа Вадима Писарєва в Івано-Франківську має запрацювати ще в цьому році.
 
Івано-Франківськ.
На знімку: сцена з балету Донецького національного академічного театру опери та балету ім. А. Солов’яненка «Тисяча і одна ніч».
Фото автора.