У Чернівецькій області планується провести змагання з гірських перегонів «Німчич-2014» та ралі «Буковина-2014». Про це на брифінгу повідомив один з організаторів заходів, президент автоклубу «Буковина» Іван Мельничук.
Ці змагання були заплановані ще торік, але через низку причин не відбулися. Тож нині, незважаючи на складну ситуацію у державі, облдержадміністрація підтримала прохання Міністерства молоді та спорту України про проведення цих перегонів.
22 серпня розпочнуться змагання з гірських перегонів — це V етап змагань «Німчич-2014». Маршрут пролягатиме між селами Виженка та Підзахаричі на перевалі Німчич. Уже зареєстровано близько 15 екіпажів, але заявки продовжують надходити. Змагання будуть цікавими і для фанатів, і для громади Буковини. Представлені екіпажі майже з усіх куточків країни, крім Криму.
24 серпня на День Незалежності відбудеться ІІІ етап чемпіонату України з ралі «Буковина-2014».
«Торік це були міжнародні змагання «Александров-ралі». Цього року сталося багато змін і в автомобільній федерації, і в календарі авторалі. І ми почали відроджувати серію чемпіонатів «Буковина-ралі». Сподіваємося, що все пройде успішно, бо є дуже гарні старі й нові траси в нашій області. На жаль, для того, щоб трохи зекономити, ми зробили ці змагання більш короткими. Також зменшили довжину трас, що дасть змогу провести перегони протягом однієї доби», — розповів Іван Мельничук.
Чернівці.