Коли почалася гроза, Григорій Поліщук із села Хутори Кривошиїнецькі Хмільницького району, сидів з вудочкою на березі річки Снивода. Оскільки до будинку було рукою подати, чоловік сподівався встигнути, поки з неба впадуть перші краплі дощу. Але впала блискавка. У цю мить Григорій знаходився на межі свого городу. Поруч — жодного дерева. Тільки він з вудочкою у руках.
— На превеликий жаль, шансів на врятування у нашого земляка не залишалося, — каже сільський голова Світлана Якушевська. — Він загинув одразу. Після грози його тіло знайшла на городі жінка, яка доглядала за Григорієм. Чоловікові було 62 роки, він інвалід з дитинства, дітей не мав.
— Грози нинішнього року як ніколи активні у нашому регіоні, — каже директор Вінницького планетарію Марія Левченко. — Їх пік зафіксовано у ніч з 2 на 3 червня, коли майже всю ніч небо над Вінницею розпанахували блискавиці. Найголовніша порада — у такий час не залишатися в лісі чи в полі. Приклад із загибеллю чоловіка у Хмільницькому районі свідчить, що блискавка вибирає не тільки одиноке дерево, а й невелику вудочку в руках у рибалки.