Футбол. Контрольний матч національних збірних. 2 червня.
Норвегія — Україна. 0:1. Гол: Зозуля, 78.
Норвегія: Кнудсен, Геглі, Велер, Гангеланд (Демидов, 80), Йон Різе (Ск’єлбред, 66), Бйорн Різе, Гаугер, Гріндгейм (Бренне, 80), Педерсен, Гусеклепп (Мольдскред, 75), Абделлаує. Тренер — Егіл Роджер Ольсен.
Україна: Дикань, Ракицький, Чигринський, Русол, Ощипко, Гусєв (Олійник, 84), Тимощук, Яковенко (Кобін, 56), Коноплянка (Федецький, 90+3), Ярмоленко (Девич, 55), Зозуля (Ротань, 81). Тренер — Мирон Маркевич.
Рефері — Кевін Блум (Нідерланди).
Осло. Стадіон «Уллевол». 
10 000 глядачів. 18 градусів.
Варто нагадати, що українці цього разу виступали без важливих виконавців: Шевченка, Михалика, Алієва, П’ятова, Селезньова, Мілевського, котрим Маркевич дав можливість хоч трохи відпочити перед стартом нового сезону. Натомість тренер наважився на сміливий крок і взяв на літак до Осло цілу групу з «молодіжки».
Звісно, грати з великою самовіддачею необхідно за будь-яких обставин. Так от, у серії з трьох оглядових зустрічей збірна України вперше виступала в гостях і проти об’єктивно сильнішого суперника, ніж литовці й румуни. Цим, зрозуміло, й була зумовлена тактика нашої команди. Вона намагалася насамперед якомога дисциплінованіше зіграти в обороні.
Бажання похвальне, але, на жаль, не все виходило. Помилок вистачало. Однак вище всяких похвал зіграв досвідчений дебютант українського колективу Дикань з російського «Терека», якому 16 липня виповниться 33 роки. Андрія розстрілювали по-різному (на 19-й хвилині двічі поспіль зблизька), а він немов глузував із настирних скандинавів. Оце й була справжня надійність.
Стосовно атакуючих дій, то норвежці особливо близько не підпускали гостей до свого карного майданчика. Але це не знітило підопічних Мирона Маркевича. Вони часто били здалеку: Коноплянка, Яковенко, Ракицький. Та лише дніпропетровець одного разу був справді близький до успіху.
Після перерви картина на полі мало чим змінилася. Ми діяли другим номером. Моментів більше було у норвежців, котрі ну дуже хотіли виграти. Знову добре грав Дикань. А успіх приходить до того, хто вміє терпіти і вірити. Не було Алієва, так Коноплянка здалеку потужно виконав штрафний. Цілив у нижній кут, Кнудсен дістав м’яча, але не зафіксував його. І першим на добивання встиг київський динамівець Зозуля. Перемога!
Отже, збірна України під орудою нового тренерського штабу на чолі з Мироном Маркевичем у трьох матчах влучила в «десятку». Чудовий початок, чи не правда? Наступний матч збірна України проведе 11 серпня на «Донбас-Арені» в Донецьку проти збірної Нідерландів.
Лише результати
Першість країни. Перша ліга. Пропущений матч 17-го туру. 2 червня. «Львів» — «Севастополь». 0:1. Після цієї перемоги «Севастополь» (70 очок) став недосяжним для переслідувачів, забезпечивши місце у Прем’єр-лізі собі і луцькій «Волині» (68). В алчевської «Сталі», котра йде третьою, — 62 очка.
Чернівці. Фінальний турнір ІХ чемпіонату України серед вузів. Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України». 2-й тур. «Юнга—Морська академія» (Одеса) — «Тернопіль-Педуніверситет». 0:4. «Університет» (Чернівці) — «МАУП-Єдність» (Київ). 1:2. «Зооветакадемія» (Харків) — КЕІ-КНЕУ (Сімферополь). 1:1.
На знімку: капітан збірної України Анатолій Тимощук (у центрі).
Фото Павла Кубанова (з Осло).