Учора Президент України Петро Порошенко з робочим візитом побував у Миколаєві, який він нещодавно назвав найпатріотичнішим містом країни.

Миколаїв зустрічав Президента національними прапорами на будинках і автомобілях, мостом, розфарбованим у жовтий і синій кольори, — всеукраїнський флешмоб, оголошений Петром Порошенком напередодні, у місті розпочався вже давно й став природньою, щирою патріотичною складовою його життя. Миколаїв, який хтось колись намагався зарахувати до міфічної Новоросії, сьогодні лідирує за кількістю добровольців, які вирушили захищати рідну українську землю.

Програма поїздки була дуже насиченою подіями та емоціями. Президентський літак приземлився на військовому аеродромі, де, крім керівників міста й області, главу держави зустрічали бойові офіцери — зокрема, легендарний полковник Юлій Мамчур, командир 204-ї бригади тактичної авіації. Першим об’єктом, який відвідав Петро Порошенко, стало одне з найбільших підприємств оборонно-промислового комплексу — ДП НВКГ «Зоря»- «Машпроект» — тут проектують, виготовляють і постачають до провідних країн газові турбіни для морських кораблів і суден, для електроенергетики й газотранспортних магістралей. Зустрівшись із колективом підприємства, Президент подякував миколаївцям за підтримку українських військовослужбовців.

Затим Петро Порошенко вирушив у розташування 79-ї окремої аеромобільної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України на зустріч, яку він визначив головною метою свого візиту до Миколаєва. Президент ознайомився з підготовкою, побутом і матеріально-технічним забезпеченням десантників, вручив державні нагороди двадцяти військовослужбовцям, а також ордер на квартиру родині загиблого героя — сержанта Сергія Татаринова.

На зустрічі були присутні дружини й матері військовослужбовців. Вручаючи бойові нагороди, Петро Порошенко розповів про подвиг і заслуги кожного з десантників. Тут же відбулася передача броньованої машини швидкої медичної допомоги, створеної на базі БТР-70, бійцям, які вже днями готуються повернутися в зону АТО. Це вже друга броньована «неотложка», передана бригаді. Першу модернізували майстри Миколаївського тепловозоремонтного заводу в рамках проекту «Народна броня».

На завершення свого візиту Президент України відвідав суднобудівельно-судноремонтний завод ТОВ СП «Нібулон» і взяв участь у церемонії спуску на воду нещодавно побудованих морських буксирів і закладці нових суден. На «Нібулоні» Петро Порошенко востаннє був понад три місяці тому, під час свого попереднього приїзду до Миколаєва.

Миколаїв.