Учора уряд змін Арсенія Яценюка проаналізував сто днів діяльності влади і прозвітував про власні ініціативи, повідомляє прес-служба ФЗ.
Говорячи про три місяці діяльності влади, Арсеній Яценюк відзначив, що покращення життя людей вже сьогодні не відбулося. Це стосується, зокрема, показників мінімальних зарплат і пенсій, прожиткового мінімуму, які влада не підвищила до обіцяного рівня. Очевидно: в бюджеті-2010 не передбачено будівництво нових доріг, провалено підготовку до переходу на контрактну армію з 2011 року. За 100 днів, за словами народного депутата, не зроблено жодного кроку в боротьбі з корупцією, збільшено видатки на утримання чиновників.
Лідер «Фронту змін» зазначив, що опозиція має дійсно захищати інтереси людей і боротися за країну, а не за владу. Арсеній Яценюк вважає, що головний виклик опозиції — переконати в цьому громадян.
Він закликав владу до конкретних дій уже сьогодні, а також підтримати низку його ініціатив, спрямованих, зокрема, на: боротьбу з корупцією; зменшення видатків на державний апарат та перерозподіл коштів на потреби освіти, медицини, армії, соціальної політики та розвитку підприємництва; подолання розколу в суспільстві; стимулювання бізнесу і підприємницької ініціативи.
Вл. інф.