Учора на позачерговій сесії був обраний новий голова Дніпропетровської обласної ради. Ним став Євген Удод, який досі очолював постійну комісію облради з питань будівництва, транспорту та зв’язку. Його кандидатуру підтримали 85 депутатів із 86 присутніх на сесії. Попередній голова — Юрій Вілкул — склав повноваження після того, як його сина — Олександра Вілкула було призначено головою Дніпропетровської облдержадміністрації.
Про те, що з морально-етичних причин він піде з посади, Юрій Вілкул повідомив ще у березні під час церемонії вступу Олександра Вілкула на посаду. Коментуючи кадрові зміни в керівництві облради, Олександр Вілкул зазначив: «Я пишаюся чоловічим вчинком мого батька, який дає дорогу молодим. Він показав, що інтереси області для нього важливіші за посади та регалії». Юрій Вілкул залишається депутатом обласної ради. Вже обраний головою постійної комісії, яку очолював Євген Удод, а також продовжуватиме керувати Асоціацією органів місцевого самоврядування Дніпропетровщини.
Заступаючи на посаду, Євген Удод підкреслив, що обласна рада та обласна державна адміністрація працюватимуть в тісному контакті і в подальшому ефективно реалізовуватимуть завдання, поставлені Президентом. Євгену Удоду — 37 років, він з Криворіжжя, трудову діяльність розпочав підземним електрослюсарем на шахті і пройшов шлях до генерального директора гірничо-збагачувального комбінату. На час обрання головою облради він обіймав посаду виконувача обов’язків генерального директора ЗАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат» (Кривий Ріг).