Усьоме колишнє сотенне козацьке містечко Медведівка, що поблизу Чигирина, стало місцем міжобласних дитячо-юнацьких краєзнавчо-спортивних «Холодноярських ігор» (інформаційний спонсор події —  «Голос України»).
Змагання сильних, мужніх, допитливих, а також  концерт присвятили 242-й річниці національно-визвольного гайдамацького повстання під проводом Максима Залізняка, котрий народився у славній Медведівці.
Команди-«сотні» змагались у бігові на короткі й довгі дистанції, перетягували каната, піднімали гирі, грали у футбол і шахи, показували свою спритність у верховому бою мішками. Найкращі результати у завзятому суперництві показали хлопчики й дівчатка селища Олександрівки, що на Кіровоградщині, та самі господарі-медведівці. Вони отримали подарунки від постійного мецената свята, директора черкаського малого підприємства «Мехбуд» Володимира Сапи, котрий упродовж десятиліття опікується відродженням гетьманського краю, вихованням юні в національно-патріотичному дусі.
Шкода, що добру і корисну справу, яку здійснюють громадські організації, Медведівська сільська рада, не тільки не підтримують обласні, районні владні структури, а й навіть ігнорують дитячо-юнацьке свято, чекаючи, певно, вказівки згори.
Черкаська область.