У Миколаєві продовжують страйкувати працівники електротранспорту. Радикальний захід оголошено безстроковим — до повного погашення заборгованості у зарплаті.
Критична ситуація на комунальному підприємстві виникла не спонтанно. Основна причина заборгованості — невиплата державних субвенцій на перевезення пільгових пасажирів. Із передбачених на нинішній рік 13 мільйонів гривень (з урахуванням минулорічного боргу) підприємство не одержало й двох.
Як повідомив міський голова Володимир Чайка, раніше електротранспортну галузь фінансували наполовину місцевий бюджет і держава. Але за останні два роки з державного бюджету гроші не надходять. Утримувати ж весь міський електротранспорт за рахунок місцевого бюджету, коли тільки один трамвай коштує 4,8 мільйона гривень, для Миколаєва непосильно. Але й відмовлятися від електроперевезень не можна, оскільки 70 відсотків пасажирів трамваїв і тролейбусів — пільговики та пенсіонери.
У день оголошення безстрокового страйку в міськвиконкомі відбулася термінова нарада за участю фахівців галузі, депутатів, керівників відділів. Влада шукає шляхи виходу із ситуації, що склалася. Питання буде внесено до порядку денного майбутньої сесії міськради.