Уряд має намір впритул зайнятися системною модернізацією вітчизняного агропромислового комплексу. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров на вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів, повідомляє УНІАН.
«Прийшов час розірвати замкнуте коло виснаження, втрати продуктивності земель, продуктивності сільськогосподарської праці, — сказав прем’єр. — Умовно кажучи, потрібно все відкласти вбік і з залізною послідовністю взятися за два напрямки. Перше — забезпечити село передовою технікою та технологіями й друге — забезпечити цінову політику, яка б стимулювала товаровиробника. Скажіть, це нормально, коли молоко у селянина приймають за гривню, а сир продають за сімдесят? Це нормально, коли м’ясо заготовляють по десять гривень, а ковбасу продають по шістдесят? Це не ринок, шановні колеги, це суцільне паразитування на роботі селян».
Також планується оновити склад міжвідомчої експертної ради, яка відпрацьовуватиме питання державної технічної політики в АПК, включивши до ради представників центральних органів виконавчої влади, профільних наукових і дослідницьких установ.