Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Фінальна серія. П’ятий матч. 31 травня. «Будівельник» (Київ) — «Азовмаш» (Маріуполь). 70:77 (20:19, 16:14, 17:18, 17:26).
Здобувши перемогу у вирішальному матчі, маріупольський «Азовмаш» усьоме став чемпіоном України! З чим щиро вітаємо команду та її численних і вірних уболівальників. І особливі схвальні слова мають лунати на адресу наставника азовців Сергія Заваліна — у минулому відмінного гравця донецького «Шахтаря» і «Азовмашу», а тепер, як бачимо, відмінного тренера. До речі, на цій посаді він замінив Андрія Підковирова, котрий тепер очолює «Будівельник».
Маріупольці регулярний чемпіонат—2009/2010 у Суперлізі завершили на... шостому місці. Впродовж сезону багато говорилося про кризу в іменитому клубі. Але насправді все не так. І це підтвердили матчі плей-оф, котрі азовці провели на чемпіонському рівні.
В останній зустрічі чемпіонату столичний «Будівельник» до завершальної десятихвилинки володів ініціативою, навіть вів перед десять очок. Але якось непомітно випустив з рук перевагу. Чудова гра «Азовмашу», особливо в обороні, дала змогу йому налагодити командні дії. Як наслідок — все почало виходити і в нападі. А в підсумку здобуто цілком заслужену «золоту» перемогу.