Акцію на підтримку дітей, які перебувають на лікуванні у гематологічному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні, організували активісти обласної молодіжної організації Партії регіонів. У ній взяли участь до тридцяти осіб: представники влади, депутатського корпусу, підприємці, студенти Тернопільського національного технічного університету. Одна з організаторів акції — студентка Настя Грудницька розповіла, що агітувати майбутніх донорів не доводилось. Усім відома ситуація із забезпеченням препаратами крові як в області, так і в Україні загалом: ми недотягуємо до норм, визначених ВООЗ.
— Якби не родичі хворих, проблема була б надзвичайно гострою, — каже заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Михайло Буртняк. — І хоч критичних випадків через нестачу препаратів крові поки що не було, створено банк крові, але його постійно треба поповнювати. Масових походів на станцію переливання крові, які організовували колись у трудових і студентських колективах, тепер немає, тому ініціативу молодих людей вітаємо.
Більшість здавали кров уперше, а ось підприємець Володимир Городецький робить це протягом 12 років. На його рахунку — 30 літрів зданої крові. Взяв участь в акції і заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Петро Гоч. Петро Володимирович здає кров втретє. За його словами, хотілося зробити щось корисне для дітей. Але акція не буде одноразовою, вона триватиме й надалі. Головний лікар обласної станції переливання крові Петро Лучанко скористався присутністю керівництва для того, щоб привернути увагу до проблем. Хоч станція оснащена непогано (тут є навіть сепаратор клітин крові, яких в Україні всього чотири), але вкрай потрібні низькотемпературний холодильник, шейкер для помішування клітин крові, розхідні матеріали для їх заготівлі. Заступник голови облдержадміністрації, він же депутат обласної ради пообіцяв порушити ці питання на сесії.
У Міжнародний день захисту дітей у Тернополі було багато інших акцій. Дітям дарували іграшки, книжки, солодощі, влаштовували конкурси, концерти, розповідали про їхні права. Але, мабуть, ініціатива «Здай кров — врятуй життя» найбільш потрібна, оскільки йдеться про найцінніше: здоров’я наших дітей.