Вперше в Донецькому обласному бюджеті на 2010 рік передбачено кошти для допомоги виборцям у сумі 2 мільйони 250 тисяч гривень. Кожен обранець сам вирішуватиме, куди спрямувати виділені гроші.
«Депутати вже давно хотіли мати цю норму, — пояснив голова обласної ради Андрій Шишацький. — Не секрет, що на прийом більшість людей приходить по  конкретну допомогу, яка часто виражається в грошовому еквіваленті. Тепер у депутатів буде можливість допомогти людям, які цього потребують». До речі, сам керівник ради прийняв рішення 90-відсоткову надбавку до окладу перераховувати до обласного дитячого будинку для ВІЛ-інфікованих дітей.
Бюджет, затверджений сесією обласної ради, її голова назвав «непоганим для кризового року»: «За доходами, гадаю, ми підем навіть із перевиконанням. І, швидше за все, зможемо виконати програми, а якщо буде така необхідність, то навіть і переглянути найактуальніші в бік збільшення». Торік через нестачу коштів багато соціальних програм були заморожені. Тепер же, коли за підсумками першого кварталу підприємства області отримали позитивний фінансовий результат, з’являється впевненість у виконанні передбачених заходів. Заплановані доходи обласного бюджету на 2010 рік майже на 30 відсотків перевищують показники минулого року, на 44 відсотки зросли субвенції з державного бюджету. Хоча від багатьох запропонованих витрат довелося відмовитися через обмеженість коштів.
Обсяг дохідної частини обласного бюджету, з урахуванням трансфертів із державного бюджету та бюджетів міст і районів, становить понад 5,6 мільярда гривень. Найбільше джерело наповнення обласної скарбниці — податок із доходів фізичних осіб. Тому в регіоні зацікавлені у високому рівні зарплати на підприємствах та в організаціях. Разом із тим існують проблеми з наповненням бюджетів міст і районів. Зокрема, у колись благополучних Маріуполі та Краматорську після падіння обсягів виробництва на провідних металургійних та машинобудівних підприємствах бюджетні доходи значно скоротилися.
Окремим рядком у головному фінансовому документі області виділені кошти для дитячих молочних кухонь. Також прийнято рішення про стовідсоткове фінансування дитячих реанімацій у лікарнях. Виконання названих двох пунктів Андрій Шишацький пообіцяв узяти під особистий контроль. Буде продовжено практику надання грантів для реалізації міні-проектів силами місцевих громад та обласної ради. На ці цілі передбачено виділити чотири мільйони гривень. Понад 70 мільйонів спрямують на ремонт автошляхів.