Футбол. Женева (Швейцарія). Тут оголошено результати голосування членів виконкому УЄФА, які визначили місце проведення фінального турніру Євро-2016. Організувати вирішальну стадію чемпіонату Європи втретє в історії доручено Франції, чию заявку представляли президент країни Ніколя Саркозі та дворазовий володар «Золотого м’яча» Зінедін Зідан.
Саме у Франції пройшов перший в історії розіграш Кубка Європи, перемогу в якому здобула збірна СРСР (у її складі виступав Юрій Войнов з київського «Динамо»). Вдруге французи були господарями чемпіонату континенту 1984 року. Тоді вони вперше стали його переможцями.
Суперниками Франції в суперечці за право провести Євро-2016 були Туреччина та Італія. До другого туру вийшли Франція й Туреччина, котра ніколи раніше не приймала турнірів рівня чемпіонату світу та Європи. Вибір зробили на користь досвіду. Крім двох Євро, Франція організовувала ще й два фінальних турніри чемпіонату світу — 1938 і 1998 років.
Цікаво, що у вирішальній стадії чемпіонату Європи у Франції вперше виступлять 24 збірні. Матчі Євро-2016 відбудуться в дев’яти містах, які оберуть із числа 12 претендентів: Парижа, Ланса, Сен-Дені, Лілля, Бордо, Ніцци, Тулузи, Марселя, Ліона,