Хоча говорити про те, що споживач уже найближчим часом на власному гаманці відчує серйозне здешевлення продуктів чи промислових товарів, поки що ранувато, статистика зафіксувала зниження цін. Так, індекс інфляції в області протягом минулого місяця становив 99,5 відсотка і був навіть нижчий, ніж у середньому по країні. Подібне весняне здешевлення цін на продукти фіксується вперше за кілька останніх років. Загалом ціни на харчі та безалкогольні напої в краї знизились на 1,1 відсотка. Майже десятивідсоткового здешевлення сягнув цукор та тваринні жири. А зменшення вартості яєць, яке помітили покупці, є характерним сезонним явищем.
Хоч не на багато, але трохи дешевшими стали яловичина, риба, молоко та молочні продукти. Трохи меншою стала ціна на рис та олію. Але деякі продукти принесли споживачам неприємні сюрпризи. На два відсотки дорожчою стала курятина. Більше доведеться платити також за овочі та макарони.
Чи не вперше за довгий час зафіксоване зниження цін у сфері охорони здоров’я. Хоча воно становить трохи більше піввідсотка, проте багато хто розцінив це як знак позитивних тенденцій — менше коштують деякі найменування фармацевтичної продукції. Однак, на жаль, це одразу перекрило подорожчання санаторно-курортних та медичних послуг.