Нині рівень води у річках басейну Західний Буг, Сян та Дністер піднявся вище за норму. В деяких місцях ці річки вийшли з берегів. Найбільш небезпечна ситуація на Дністрі, до критичної точки залишилося всього 30 сантиметрів. І якщо дощі йтимуть і надалі, річка може затопити довколишні села.
Хоча на сьогодні кричущих показників немає, все ж без постраждалих не обійшлося. Так, деякі будинки, розташовані найближче до річок, присадибні ділянки, підвали та сільськогосподарські угіддя уже зазнали шкідливого впливу води. Зокрема, найбільше підтоплень зафіксовано у Миколаївському, Самбірському, Мостиському, Кам’янка-Бузькому, Городоцькому та Сокальському районах. Залишаються підтопленими 99 підвалів житлових будинків (відкачано воду з 204 підвалів), 20 господарських будівель, 65 садиб та 1 тисяча 935 гектарів сільськогосподарських угідь.
Аби знешкодити наслідки перших підтоплень та надалі вберегти мешканців довколишніх сіл від води, у районах працюють служби МНС, комунальники та самі жителі. Цілодобово чергують відповідні служби, підготовлені мішки з піском.