На Дніпропетровщині ліквідували схему уникнення податків, яку створили троє жителів області, що займалися імпортом морепродуктів глибокої заморозки та реалізацією риби.
Суть її полягала в тому, що після закупки продукції через підконтрольне підприємство зловмисники складали несправжні угоди з низкою фіктивних фірм, за якими вартість продукції завищувалася у 2-2,5 разу. Це давало змогу восьми підприємствам Луганської, Донецької та Харківської областей незаконно завищувати податковий кредит з ПДВ та мінімізувати власні валові витрати, повідомили в управлінні податкової міліції ДПА у Дніпропетровській області. Як з’ясувалося, упродовж 2009—2010 років було імпортовано тисячу тонн продукції на загальну суму 15 млн. грн., при цьому втрати бюджету становили майже три мільйони.
За матеріалами податкової міліції слідчий відділ УБОЗ ГУ МВС в області порушив кримінальні справи. Під час обшуків в офісі та на складах правоохоронці вилучили й передали на відповідальне зберігання 312 тонн морепродуктів на три мільйони гривень. Встановлюється реальний власник товару.