Шановні співвітчизники! 
Дорогі діти!
Сердечно вітаю вас з Міжнародним днем захисту дітей.
Для кожного з сущих цей день, це свято сповнене особливого змісту і значення, оскільки всім у тій чи іншій іпостасі його пощастило спізнати й пережити. І в цьому сконцентровано, власне, сутність земного буття, віддзеркалені високий задум і символічна гармонія людської природи. Саме через осмислення дитинства шляхом осягання цього особливого світу, його унікальної субкультури приходить розуміння провіденціального покликання людини.
Дуже часто ми зустрічаємо звичне означення: діти — наше майбутнє. Поставимося до того нарочитого спрощення як до своєрідного заклику повсякчасно думати й дієво прагнути його щасливого здійснення. Пам’ятаючи при тому, що спонукальні устремління, натхнення, творча енергія теперішнього часу також осяяні дітьми: наснажені їхньою життєдайною присутністю, здійснені заради їхнього блага. Діти — виразники й уособлення єднальної сили поколінь, їхньої цивілізаційної самоцінності та історичної потуги. І є неспростовна логіка в тому, що саме у ставленні до дітей найточніше і найповніше виявляються реальний стан суспільства, його можливості й перспективи.
У державній політиці нинішньої України проблеми підростаючого покоління означені як найважливіші й найактуальніші. Державне розуміння цього вселяє надію, що розв’язання цілого спектру серйозних завдань, пов’язаних із захистом дітей, буде успішно вирішене. І нам потрібно зробити для цього все, щоб уже в найближчому майбутньому кожен маленький громадянин нашої Вітчизни мав усі підстави сказати, що його дитинство — найщасливіше.
Хочеться сказати слова особливої вдячності всім тим, хто сьогодні вже практично виконує цю найважливішу, найблагороднішу і найсправедливішу справу на землі.
Вірю, з кожним днем коло щасливих дітей ширшатиме й неодмінно окреслиться кордонами всієї Української держави, яку нинішнє юне покоління остаточно утвердить як могутню демократичну європейську країну.
У цей знаменний день зичу всім вам миру, добра, благополуччя і щасливої долі.
Володимир ЛИТВИН.