Українське суспільство не визначилося стосовно корисності ідеї об’єднання українського «Нафтогазу» і російського «Газпрому», вважає заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (на знімку).
«Останніми днями знову активізувалася дискусія навколо ідеї об’єднання «Нафтогазу» і «Газпрому», як свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 14—20 травня 2010 року, лише дві п’ятих населення (39,4%) дотримуються думки, що пропозиція Володимира Путіна об’єднати російський «Газпром» та український «Нафтогаз» не суперечить національним інтересам України. Натомість, третина громадян (32,9%) вважає, що така пропозиція суперечить національним інтересам країни, а 27,7% — не змогли визначитися», — повідомив М. Томенко. «Отож можна сказати, що відносна більшість громадян не розуміє економічної та геополітичної доцільності об’єднання цих двох структур», — підсумував заступник Голови Верховної Ради України.
«Цілком очевидно, що українська влада сьогодні повинна зрозуміти, що без громадської підтримки та фахових аргументів на користь вигоди для української економіки і її національних інтересів такого об’єднання не можна йти на реалізацію ідеї, запропонованої російською стороною», — вважає М. Томенко. 
Cекретаріат заступника Голови Верховної Ради України.