Майже тридцять документів, які стосуються місцевих і парламентських виборів, зареєстровано в апараті Верховної Ради. Про це поінформував учора під час брифінгу Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Щоб розглянути ці законопроекти, доведеться витратити повний сесійний тиждень, наголосив він. Дозволити собі такої розкоші нині парламент не може.
Говорячи про призначення місцевих виборів, варто чітко формувати логіку підходів, підкреслив Володимир Литвин. «Той варіант, який був запропонований, мав логічне підгрунтя», — сказав він. За словами глави парламенту, тільки-но буде вказано конкретну дату місцевих виборів, одразу активізується і актуалізується процес розгляду виборчого законодавства. Але не варто забувати, що нині Верховна Рада перебуває в конституційному процесі з цього приводу.
Спілкуючись із журналістами, Володимир Литвин наголосив, що парламентаріям усе-таки доведеться відшкодувати вартість пошкодженого 27 квітня майна Верховної Ради. «Ніхто не вирішуватиме проблему відновлення техніки в сесійній залі за рахунок державного бюджету», — наголосив він. Володимир Литвин повідомив: учора вранці до нього надійшла інформація, що «НУ—НС» уже відшкодував вартість мікрофона та 10 000 грн. за залиті клеєм гнізда. Фракції, які вчиняли безчинства, мають домовитися між собою, як відшкодовуватимуть вартість меблів.