Учора Президент Віктор Янукович взяв участь у міжнародній конференції «Євро-2012: довгострокові можливості інвестицій у сектор готелів та відпочинку в Україні». Про це повідомила прес-служба глави держави.
За словами В. Януковича, Україна впевнено налаштована на реформи. Він зазначив також, що в основу розвитку національної економіки та модернізації держави буде покладено інноваційно-інвестиційну модель. «Є всі підстави говорити, що економіка України буде успішною», — сказав глава держави, нагадавши, що останнім часом уже спостерігається пожвавлення економіки, зокрема, зростання ВВП приблизно на рівні 4,8%.
Говорячи про підготовку країни до проведення фінальної частини футбольного Євро-2012, Президент висловив упевненість, що ми маємо плідно використати час, який залишився до цієї події, для розвитку готельного бізнесу. Керманич підкреслив зацікавленість нашої країни у своєчасному будівництві сучасних готелів у містах, що прийматимуть Євро-2012.
За його словами, далі готельна інфраструктура має розбудовуватися у тих містах, які бізнес вважає найбільш цікавими. У цьому контексті підприємцям слід насамперед звернути увагу на туристично привабливі регіони країни, упевнений він. Президент підкреслив також, що буде прийнято низку законопроектів, які, зокрема, передбачають послаблення податкового тиску на підприємства готельного бізнесу, спрощення процедури оформлення дозвільних документів та ліцензування. Деякі з них уже прийнято у першому читанні, а остаточно їх ухвалять, ймовірно, у червні.