Шишацька гімназія традиційно проводила випускні вечори на центральній площі селища. Однак цього разу урочистості довелося «пожежним порядком» переносити до гімназії. 
Місцевим комуністам чомусь не сподобалося, що дійство відбуватиметься перед пам’ятником Леніну, тож уранці 28 травня активісти місцевого осередку КПУ зажадали від організаторів припинити монтувати сцену. І хоч усіх формальностей було дотримано, організаторам довелося все-таки відступити. Компромісний варіант — перенести сцену подалі від пам’ятника — теж не вдався, оскільки місця для неї виявилося замало. Відтак сцену розібрали, а свято перенесли до гімназії.
— Такого скандалу в селищі не було давно, — коментує ситуацію голова фракції УНП в Шишацькій районній раді Наталя Коротич. — Діти, які цілий тиждень репетирували на центральній площі, сьогодні плакали. Старші люди обурюються безвладдям. Багато хто говорить, що пам’ятник Леніну треба демонтувати. А ще кажуть, що комуністи наочно продемонстрували декларовану їхнім вождем любов до дітей.
Полтавська область.