А російська і англійська можуть стати мовами пріоритетного розвитку
Українська мова через політичні, етнічні, соціальні та юридичні реалії має залишатися єдиною офіційною. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.
Він вважає, що потрібно впровадити в життя Європейську мовну Хартію, спрямовану на підтримку мов, яким загрожує зникнення. Наприклад, кримськотатарська, гагаузька. Також треба зробити все для того, щоб кожен українець знав декілька мов.
Народний обранець переконаний: російську і англійську мови треба обрати мовами пріоритетного розвитку. Тому що більше половини українців спілкуються російською, а 27 відсотків вважають її рідною. Це мова наших сусідів, з якими у нас економічні, етнічні, соціальні зв’язки. А англійська — найбільш поширена мова спілкування не тільки в європейських країнах, а і у світі. Тому обов’язок держави — заохочувати громадян до знання цих мов.
Парламентарій повідомив, що сьогодні в Кабінеті Міністрів розробляється комплексний закон «Про мови». Народним депутатам, які вивчають цю проблему, бажано співпрацювати з групою фахівців в уряді, а розроблені ними законопроекти, які мають локальний характер і не вирішують проблему в цілому, зняти з розгляду.