Є майже стовідсоткова ймовірність того, що місцеві вибори відбудуться 31 жовтня. Таке переконання вчора під час прес-конференції висловив народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов.
До того часу, на думку парламентарія, непогано було б ухвалити нову редакцію закону про столицю. Головне завдання цього документа має полягати в тому, щоб чітко розмежувати обов’язки між київською радою, міською державною адміністрацією і столичним головою. В документі має також бути чітко прописано, в якій саме спосіб обиратимуть міського голову кияни. В цьому питанні є декілька підходів. Кожен із яких має право на життя і потребує детального обговорення перед тим, як документ потрапить на голосування, підкреслив народний депутат.
Думку, що закон про столицю потребує удосконалення, підтримує і народний обранець від БЮТ Володимир Бондаренко. На його думку, документ спочатку мають розглянути у десяти райрадах столиці. Він повинен отримати й оцінку від громадськості. Відтак Володимир Бондаренко оптимізму свого колеги щодо терміну ухвалення законопроекту не поділяє. Та й саму дату народного волевиявлення на місцях ставить під сумнів.