Співробітники Південно-Західної залізниці затримали 41-літнього жителя Кіровоградської області. Їдучи у поїзді «Луганськ—Львів», він заглянув в одне з купе, де побачив сплячого за столиком пасажира. Поруч на видному місці стояв дипломат, що і став «трофеєм». У ньому були два мобільні телефони, фотоапарат і гроші, близько 700 гривень. Потерпілий прокинувся на станції Коростень, де й виявив пропажу. До цього часу злодюжки вже і слід простиг. Він вийшов з поїзда на найближчій станції.
Сам злодій запевняє, що крадіжку скоїв спонтанно. Обвинуватив у цьому самого потерпілого. «Я б пройшов мимо, якби двері в купе не були відкриті. Звичка спрацювала...», — пояснив свої дії професійний злодій з 18-літнім стажем в’язниці.
— Затримали підозрюваного за місцем проживання менш як за дві доби, — розповів перший заступник начальника лінійного відділу на станції Коростень Микола Іскра. — У минулому за ним значаться не тільки крадіжки, а й шахрайства з викраденням автомобіля. В 2008 році затриманий вийшов з місць позбавлення волі й значно розширив коло своєї діяльності. У цей час його перевіряють на причетність до скоєння низки розбоїв на території Черкаської області, а так само інших злочинів. Поки що він зізнався у двох квартирних крадіжках, які вчинив у Кіровограді. Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 185 (крадіжка)».
Марина КОТЕНКО, прес-служба транспортної міліції.