У недобудованій «копанці» загинули двоє мешканців Шахтарського району Донецької області. На глибині 20 метрів робітники викачували воду за допомогою бензинового насосу та отруїлися чадним газом. Про потерпілих повідомив до міліції їхній знайомий: він напередодні ввечері привіз гірників на місце розробки та мав забрати вранці. Загалом на нелегальній шахті тієї ночі працювали троє осіб.
«Один із робітників залишився на поверхні, а двоє спустилися до «копанки» і запустили насос, — розповів заступник начальника Шахтарського міськрайонного відділу міліції Ігор Івченко. — Напарник на поверхні «перестарався» з горілкою та заснув. Прокинувся вже близько сьомої ранку. Із глибини шахти, за його словами, доносився шум працюючого насосу та запах вихлопних газів. Смерть робітників настала внаслідок отруєння чадним газом. Одному із загиблих було 25 років, другому — 35.
Шахтар, який залишився живий, стверджує, що розробку приятелі вели самостійно. Чи був у нелегальних копачів наймач та організатор, установить слідство.