Рішення Верховної Ради Криму про надання російській мові статусу регіональної провокує громадянський конфлікт. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Павло Мовчан. Депутат упевнений, що це рішення суперечить Конституції. «Молоді люди, які мають сформовану за останні 20 років національну ментальність, ніколи не дадуть спокою. Якщо влада порушує правові основи, то тим самим провокує їх», — сказав парламентарій. Також народний депутат вважає, що це рішення дестабілізує обстановку на півострові, і його не можна приймати під час початку курортного сезону.
А народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов прогнозує оскарження прокуратурою рішення Верховної Ради Криму про надання російській мові статусу регіональної. Народний депутат підкреслив, що у своєму рішенні Верховна Рада Криму послалася на Європейську хартію про мови, але при цьому не повністю виконала її вимоги. «Якщо спиратися на мовну хартію, то повинні вивчити й знати українську мову й упровадити її як офіційну. 
А потім захищати російську і кримськотатарську», — підкреслив Володимир Зубанов. Він відзначив, що українська мова повинна залишитись єдиною державною, а російська і англійська — одержати статус мов пріоритетного розвитку.
Парламентарій сказав, що ситуація в Криму показує: мовну проблему не можна залишати такою, яка вона є. Потрібно це питання вирішувати й знаходити компроміс, який сприймуть у всій країні. Володимир Зубанов розповів, що зараз уряд готує закон про мови. «Саме Кабінет Міністрів має вийти з пропозицією до парламенту, суспільства з єдиним баченням цього комплексного закону», — зазначив парламентарій.