На черговому засіданні Центральної виборчої комісії, яке провів заступник голови комісії Андрій Магера, затверджено обсяг видатків, необхідних для проведення позачергових місцевих виборів, призначених Верховною Радою на перше серпня цього року. Цього дня вибори відбудуться в 50 населених пунктах і для їх проведення необхідно більш як три мільйони гривень.
Окрім того, затверджено кошторис Центральної виборчої комісії на виконання бюджетної програми «Функціонування Державного реєстру виборців» на 2010 рік на загальну суму майже 16 мільйонів гривень.
Комісія розглянула питання зміни виборчих адрес виборців. До ЦВК надійшло 321 звернення керівників відділів ведення держреєстру виборців з приводу доручення цим органам за попередньою виборчою адресою виборця внести до Державного реєстру зміни виборчої адреси. Після відповідного обговорення комісія прийняла постанову, якою доручила внести зміни до персональних даних 1 986 громадян у Державному реєстрі виборців щодо їхніх виборчих адрес. Контролюватиме виконання цих рішень Служба розпорядника Державного реєстру виборців.
ЦВК спільно зі Службою розпорядника Державного реєстру виборців опрацювала понад 43 тисячі звернень керівників регіональних відділів ведення реєстру. За результатами цієї роботи, з урахуванням опрацьованих подань, у Державному реєстрі виборців буде внесено зміни до персональних даних більш як 668 тисяч виборців. Крім того, у зв’язку з виявленням випадків кратного включення одного й того ж виборця до Державного реєстру виборців комісія доручила 677 органам ведення держреєстру знищити 11 520 зайвих записів.
За інформацією відділу взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії.