За фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на відновлення пошкоджених стихією об’єктів «Синьогори», яку в час свого президентства використовував Віктор Ющенко, порушено кримінальну справу.
Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, посадові особи без погодження і дозволу Державного управління справами, як головного розпорядника коштів, на порушення п. 8 ст. 7 Бюджетного кодексу України, незаконно змінили цільове призначення бюджетних коштів на суму майже 1,2 мільйона гривень. Їх незаконно використали на будівництво сауни, зведеної, до речі, окремо від оздоровчо-лікувального корпусу. Виявлено порушення й у використанні коштів, виділених на відновлення пошкоджених стихією об’єктів. З отриманих із бюджету на ці цілі 2,5 млн. грн. майже 374 тис. грн. витрачено на інші потреби. У зв’язку з цим прокуратура Івано-Франківської області і порушила кримінальну справу, як сказано в повідомленні, «за фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на відновлення об’єктів, пошкоджених унаслідок стихійного лиха, що сталося в липні 2008 року, посадовими особами ДО «Резиденція Синьогора» Державного управління справами, порушення законодавства про бюджетну систему України, зловживання службовим становищем, службового підроблення, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 210, ч. 2. ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України».
Івано-Франківська область.
Довідка «Голосу України»
Державна організація «Резиденція Синьогора» розташована в селі Гута Богородчанського району Івано-Франківської області і перебуває у віданні Державного управління справами, яке підпорядковане адміністрації Президента. Площа об’єкта — 10 900 га. До його складу входить лісгосп «Сивульський» площею 10 886 га. У триповерховому будинку розташовано пансіонат на 80 місць, у якому облаштовано 10 апартаментів, 9 номерів «люкс», 21 номер «напівлюкс». На території резиденції є також чотири двоповерхові котеджі на 14 місць. У комплексі функціонує підсобне сільське господарство.
Резиденція «Синьогора» забезпечує на своїй території належні умови прийому й перебування вищих посадових осіб держави, глав і офіційних делегацій іноземних держав, міжнародних організацій. Резиденцію активно використовували екс-президенти Леонід Кучма і Віктор Ющенко.