Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Президент Віктор Янукович, віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко, а також голови облдержадміністрацій, обласних рад і міст учора взяли участь у виїзному засіданні Ради регіонів у Львові. Його темою став аналіз інвестиційного клімату в Україні і необхідні кроки, що сприяли б активізації інвестиційної діяльності. Учасниками Ради регіонів стали і керівники найбільших підприємств Львівщини, банківських структур, а також потенційні інвестори.
На засіданні Ради регіонів виступив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Він наголосив: потрібно пропонувати модернізацію країни згори. Однак було б добре, якби ця ініціатива була підтримана знизу. Лише тоді Україна буде «проростати» розумною регіональною політикою. До того ж важливо, щоб інвестиції були скеровані в технічне оновлення країни. «Якщо ми не інтегруємося в складний сучасний світ, то нас у нього «вмонтують». Це вже спостерігається в сільському господарстві, коли відмовляються від скотарства на користь зерновиробництва. Ще один важливий напрям інвестиційної політики — вони мають бути скеровані на забезпечення життєдіяльності регіону і створення робочих місць з нормальною зарплатою. В кожному населеному пункті має бути бодай один бюджетонаповнюючий об’єкт.
Володимир Литвин запропонував провести парламентські слухання про підготовку повноцінного бюджету на наступний рік. І зауважив потребу хоча б протягом п’яти років не підвищувати фіскальне навантаження на економіку.
Віктор Янукович повідомив присутнім, що наступного тижня буде проголошено концепцію економічного реформування країни. «На цьому ґрунті нам вдасться об’єднати Україну, — підкреслив Президент. — Ця концепція відповідатиме викликам цього часу і, безумовно, дивитиметься у майбутнє. Я зроблю все, що від мене залежатиме, щоб програма реформування сприяла розвиткові інвестування в Україні, адже за останні місяці є зростання ВВП на 4,8 відсотка, а зростання промислового виробництва на рівні 12 відсотків. Це чудовий сигнал для інвесторів, тим більше інфляційні процеси уповільнилися і стабілізувався курс гривні».
Учасники засідання Ради регіонів дізналися, що очікуватиме Україну. А невдовзі буде прийнято дев’ять законів, які вдвічі скоротять кількість контролюючих органів і організацій. А за півтора місяці до Верховної Ради буде подано податковий кодекс, який сприятиме зниженню податкового тиску і реально скоротить кількість податків і зборів. У намірах також запровадження податку на нерухомість, який залишатиметься у місцевому бюджеті, так званий антирейдерський закон, а також нова редакція закону про банкрутство. Усе це сприятиме інвестиційній діяльності в Україні.
Прийнято рішення наступні засідання Ради регіонів провести в Криму, Київській області і Донецьку. А Віктор Янукович виступив з пропозицією розпочати ініціацію проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в Карпатах.
Інші фото з цієї події шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua