Таку думку висловив на прес-конференції директор політичних програм Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Ігор Попов.
«Політрада Партії регіонів прийняла таке рішення. Поки що все, що вона вирішувала, і все, про що публічно казав Віктор Янукович, виконується. Тому сумніву майже немає, що місцеві вибори таки проведуть 31 жовтня», — зазначив він.
За його словами, реакція опозиції на таке рішення була панічною. Це показало, що вона зовсім не готова до виборів, і лише додало впевненості Партії регіонів стосовно проведення місцевих виборів восени.
Ігор Попов вважає, що до осені адміністративний ресурс не буде готовий гарантувати главі держави необхідний результат, що призведе до багатьох проблем для Віктора Януковича.
«Передусім тому, що нині влада вирішує бізнесові, силові, кадрові питання адміністративним шляхом, у них є певна ейфорія від успіхів і спротиву фактично немає ні в чому. Виграти ж вибори суто адміністративним шляхом неможливо, а спроби реально будуть», — сказав експерт.
Головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський також вважає, що вибори до місцевих органів влади треба проводити восени.
«Ми закликаємо всіх свідомих і небайдужих до долі країни підняти всеукраїнський громадський опір і не відступати доти, доки не буде призначено найближчу дату проведення місцевих виборів», — наголосив він.