Учора заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко перебував з робочою поїздкою у Закарпатській області, його супроводжував перший заступник голови обласної ради Андрій Сербайло.
Заступник глави парламенту зустрівся зі студентами та професорсько-викладацьким складом Ужгородського національного університету. Він представив аудиторії свої книги «Історія української Конституції», «Український романтик Микола Гоголь» і «Теорія українського кохання», примірники яких передав до бібліотеки вузу.
Коментуючи ініціативи Президента України стосовно проведення «круглого столу» з опозицією, Микола Томенко зазначив, що сьогодні необхідний діалог влади й опозиції щодо забезпечення єдності країни та недопущення подальшого розколу, а не обговорення дати виборів. «Такий діалог між владою і опозицією потрібний, але його ключовими темами повинні бути розмови про те, як зупинити тенденцію до розколу та конфлікту в Україні», — сказав він.
«Оскільки останні ініціативи державних діячів та політиків, які представляють партію влади, щодо «сталінізації» України, пріоритету інтересів національних меншин над пріоритетами українського народу, ідеї так званих національно-культурних автономій, а то і федералізації України, побудови політики в інтересах певних регіонів країни за рахунок домінування над іншими — все це ініціативи, які можуть погано закінчитися для держави і суспільства», — зазначив М. Томенко. Саме тому, на його думку, це має стати головною темою, що повинна бути обговорена під час можливого діалогу влади та опозиції.
«Отож усі політики, незалежно від їх належності до влади чи опозиції, повинні думати про те, як гарантувати єдність нації, цілісність держави, а вже потім дбати про свої партійні інтереси», — наголосив заступник Голови Верховної Ради.
Під час зустрічі з керівниками дошкільних закладів Ужгорода та Ужгородського району Микола Томенко презентував диск «Слуханка для української малечі», який безкоштовно зможуть отримати всі дитячі садочки області.
Ужгород.