Алергія наступає і обирає не тільки молодих
Про це йшлося під час проведення 25 травня прямої лінії — спільного проекту «Голосу України» та запорізького каналу проводового мовлення «Радіо-Три». Плануючи захід, ми намагалися обрати найактуальнішу тему для розмови і запросити найбільш цікавого для слухачів гостя.
Таким, на наш погляд, у переддень літа могла стати лише завідувачка Центру алергології та клінічної імунології Запорізької обласної лікарні Ірина Василівна Лисенко. Чому? Та тому, що коли взимку головні проблеми городян крутяться навколо холодних батарей і високих комунальних тарифів, то влітку у Запоріжжі найпопулярніша тема — алергія. Адже третина населення області вже має проблеми із цим захворюванням, а у перспективі людей, що страждають незвичним «нежитем» посеред теплого літа, буде ледь не половина. І ще одне: коли зовсім недавно ця хвороба «стерильно вимитих рук» вражала людей до 60 років, то нині вже зі скаргами на важкі форми алергії звертаються і 70-річні.
Ірина Василівна розповіла слухачам чимало цікавого і відповіла на низку запитань. Вона підтвердила, що в умовах запорізької загазованості повітря людина жорстоко страждає (особливо у серпні) від пилку амброзії. Саме через те місцева влада вже котрий рік веде з цим бур’яном запеклу боротьбу.