Колектив сумського ВАТ «SELMІ», одного з колишніх світових лідерів з виробництва електронних мікроскопів, мас-спектрометрів та інших унікальних точних приладів у рамках проекту співпраці з державним концерном «Ядерне паливо» планує повернути втрачені позиції. Крім традиційної продукції, тут випускатимуть високотехнологічне обладнання для ядерної енергетики.
«Сьогодні розвиток атомно-енергетичного комплексу є невід’ємною складовою енергетичної стратегії держави, — зазначив керівник концерну Сергій Дробот. — Наше підприємство працює над створенням так званого ядерного циклу, куди обов’язково має увійти і «SELMІ» з його розробками та напрацюваннями». Директор Інституту прикладної фізики НАН України Володимир Сторіжко відзначив, що розпочинається санація ВАТ «SELMІ» і буде проведена всебічна інвентаризація майна та інтелектуальної власності.
На переконання голови Сумської ОДА Володимира Шульги, вирішення питання щодо відродження вітчизняного флагмана приладобудування дасть поштовх розвитку промисловості не лише на Сумщині, а й загалом в Україні, інформує наш власкор Владислав ЖМУРКОВ.