Коли з’явилися перші повідомлення про створення хокейного клубу «Будівельник» (Київ) і його наміри включитися в чемпіонат Континентальної хокейної ліги, у багатьох виникли сумніви стосовно втілення в життя цього проекту. Скептиків не поменшало і зараз. Вони кажуть, коли ця команда вийде на свій перший матч турніру КХЛ у столичному Палаці спорту, де збирається приймати суперників, тоді можна буде про щось говорити.
Але попри всі ці сумніви справа таки рухається до мети. По-перше, «Будівельник» уже офіційно включено до цієї потужної ліги. А оце нещодавно рада директорів КХЛ ввела наш клуб до дивізіону Тарасова на місце, звільнене ХК МВС.
Вакансій у «Будівельнику» поки що багато. Основне поповнення складу очікується тепер, коли закінчився чемпіонат світу в Німеччині. Хоча вже є тренер. Ним став чеський фахівець Йозеф Яндач. Він уже підписав однолітній контракт з новонародженим київським клубом. Пан Яндач також перебував на світовій першості як асистент Володимира Ружички в збірній Чехії і разом з командою нині переживає тріумф. До клубної роботи він повертається після дворічної перерви. І ми раді, що  Яндач зробить це у Києві.
Перед роботою в національній команді пан Йозеф тренував клуб «Чеське Будейовіце». Вивів його 2005 року до чеської екстраліги, а згодом виграв з ним регулярний чемпіонат (2008), але в плей-оф далі півфіналу не пішов.
Є й знайомі обличчя. Легендарний у минулому страж воріт Юрій Шундров (54 роки), котрий протягом останніх п’яти сезонів тренував воротарів у Магнітогорську, залишив благополучний «Металург» і повернувся до Києва. Колишній голкіпер «Сокола», збірних України та СРСР готовий продовжити тренерську кар’єру в «Будівельнику».
З’явилися перші ластівки і серед хокеїстів. Гравцями, які офіційно потрапили до складу «будівельників», стали основний воротар національної збірної України Костянтин Симчук та ще кілька чехів і словак. Оборонець Петер Грегорек (раніше виступав у клубі «Чеське Будейовіце») та нападник Петер Вампола («Пльзень») — гравці збірної Чехії. Отож, вітаємо обох і пана Яндача з перемогою на чемпіонаті світу!
За команду Словаччини в Німеччині виступав Томаш Булик з «Банської Бистриці». Нападник Леош Чермак у сезоні, що минув, грав за новосибірський «Сибір», оборонець Томаш Куделка перейшов до «Будівельника» з канадського клубу АХЛ «Бінгемптон сенаторс» (фарм-клуб «Оттави»). Вампола і Булик уклали угоди строком на два роки, Чермак і Грегорек — на один сезон.
Потім керівництво «Будівельника» домовилося про перехід до свого клубу гравців збірної України Сергія Варламова і Віталія Люткевича (з мінського «Динамо»), Андрія Срюбка (із «Сокола»), Олега Тимченка і Олександра Матерухіна (з мінської «Юності»), Геннадія Разіна (з нижньокамського «Нафтохіміка»).