Народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Павловський передав голові СБУ Валентину Наливайченку депутатське звернення зі списком поплічників терористів.
За словами парламентарія, відповідний список зі скаргами на поплічників терористів самопроголошеної «Донецької народної республіки» йому передали мешканці звільнених від терористів міст. У списку — представники освіти, підприємці, працівники міських та районних адміністрацій... Загалом список налічує 42 особи, щодо 15 є підтвердження їхньої підтримки терористичних угруповань.
«На територіях, звільнених від російських терористів, до влади повертаються ті самі покидьки з Партії регіонів, Комуністичної партії, депутати місцевих рад, які намагаються знову обіймати посади у системі державної влади — в адміністраціях, органах місцевого самоврядування. У людей виникає запитання: «За що ми страждали? За що хлопці зброю в руках тримали? Щоб ця сволота повернулася до влади на Донбасі?» — цитує слова А. Павловського прес-служба «Батьківщини».
Народний депутат також наголосив, що паралельно зі зверненням до СБУ він готує листа до міністра освіти Сергія Квіта, в якому наполягатиме, щоб освітяни, які зганьбили себе співпрацею з терористами, не мали місця в системі освіти.
«Карати потрібно не тільки терористів, які застосовують зброю, а й тих, хто їх підтримує — їхні мітинги та референдуми. Ми закликаємо нову владу, Президента і голову СБУ підійти до переатестації всіх цих державних службовців, оскільки непокаране зло буде відроджуватись», — переконаний А. Павловський.
Народний депутат також додав, що у разі відсутності реакції з боку голови СБУ він звертатиметься до Президента України.