Протягом січня—квітня 2010 р. приріст депозитів населення збільшився на 9,2%. Як йдеться в аналітичній записці, оприлюдненій на офіційному сайті НБУ, приріст депозитів від населення в національній валюті становить 14% і майже втроє перевищує відповідний показник з коштів в іноземній валюті (5%).
Це свідчить про підвищення довіри до гривні, а також про зменшення інфляційних і девальваційних очікувань, відзначають у Нацбанку. Починаючи з березня, відновився також приріст коштів юридичних осіб в банках -показник їхнього зростання з початку року становить 2,3% і повністю забезпечений за рахунок збільшення депозитів у національній валюті (4%) при зменшенні коштів в іноземній валюті на 0,8% .
Тим часом людей цікавить питання, яка подальша доля «проблемних» банків і «завислих» у них грошей. Зокрема, заступник міністра фінансів Андрій Кравець днями заявив про наявність низки проблем для участі держави в рекапіталізації банку «Надра». Про це він повідомив в інтерв’ю газеті «Дело». За його словами, по-перше, Мінфін наразі не має інформації про стан справ у банку «Надра», тому йому важко що-небудь оцінювати з точки зору перспектив рекапіталізації банку. По-друге, порядок участі держави в капіталі банку передбачає, що державна частка після рекапіталізації повинна становити щонайменше 60%, плюс 15% мають бути передані в управління Мінфіну.