Народні депутати від фракції ВО «Батьківщина» Андрій Кожем’якін, Віктор Швець, Григорій Немиря, Андрій Шевченко, Олександра Кужель, Борис Тарасюк, Ігор Бриченко, Андрій Павловський, Олександр Дубовой, Валерій Дубіль, Костянтин Бондарєв, Олександр Абдуллін, Володимир Бойко, Сергій Власенко, Олександр Чубатенко прийшли на зустріч до Президента України Петра Порошенка для обговорення питання ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

За підсумками зустрічі голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря повідомив, що фракція «Батьківщина» рекомендувала Президенту невідкладно внести до парламенту Угоду про асоціацію з Європейським Союзом для того, щоб вже на початку вересня Верховна Рада могла її ратифікувати і розпочати імплементацію.

«Президент ознайомив фракцію зі своїм підходом до цього питання та вважає, що Угода може бути ратифікована не пізніше вересня. Ми вважаємо, що інтересам країни відповідала б якнайшвидша ратифікація цього документа, яка в нинішніх умовах неоголошеної війни проти України є найкращою антитерористичною операцією», — сказав парламентарій, повідомляє прес-служба ВО «Батьківщина».

За його словами, народні депутати під час зустрічі з Петром Порошенком наголосили на тому, що внесення Угоди про асоціацію на ратифікацію до Верховної Ради посилило б позицію України на переговорах у Мінську. Зокрема, йдеться не лише про економічну складову Угоди, а й про політичну, адже у ній містяться розділи, в яких передбачаються посилені інструменти співпраці з ЄС, питання безпеки та боротьби з тероризмом.

«Зважаючи на те, що і Молдова, і Грузія, і три країни-члени ЄС вже ратифікували Угоди про асоціацію, а Росія однією зі своїх стратегічних цілей ставить недопущення ратифікації Угоди Україною, її потрібно ратифікувати якнайшвидше», — наголосив народний обранець.

 

Нагадаємо, що 18 серпня фракція ВО «Батьківщина» оприлюднила звернення до Петра Порошенка, в якому наголосила: нератифікація Угоди загрожує незалежності нашої країни, тягне за собою важкі наслідки і є реалізацією плану Путіна, який усіма засобами перешкоджає зближенню України з ЄС.