До Дня прикордонника, що відзначатиметься 28 травня, особовий склад Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України вже одержав подарунки — 24 одиниці нової техніки. Це, зокрема, вісім машин «Нива-Шевроле», дві «Газелі» і стільки ж «Богданів», чотири мотоцикли, шість квадроциклів «Outlander», чотири човни «Eagle-500».
Як повідомив начальник регіонального управління Андрій Кучеренко, техніку використовуватиме Житомирський прикордонний загін, який охороняє зону відчуження, виникнення якої пов’язано з аварією на ЧАЕС. А плавзасоби потрібні, бо на кордоні з Білоруссю багато річок та озер.
Техніка надійшла в рамках здійснення проектів міжнародної технічної допомоги. Торік їх було реалізовано 18, завдяки цьому Державна прикордонна служба Україна отримала обладання на суму 290 мільйонів 116 тисяч гривень. Цього року співробітництво триває. Донорами проектів є, зокрема, США, Євросоюз, ОБСЄ, програма розвитку ООН. Інтерес тут прагматичний: вони зацікавлені у зміцненні кордонів України, бо це спільний внесок у загальну безпеку, зазначив заступник голови Державної прикордонної служби України Олександр Мельников.
На церемонію передачі техніки, що пройшла на Соборному майдані Житомира біля облмуздрамтеатру, прибули заступник Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Джеймс Петтіт, колеги-прикордонники з держав, з якими на півночі межує Україна.
Закінчилася церемонія концертом Академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України.
Житомир.
На знімку: нова техніка викликала великий інтерес. 
Фото автора.